Nieuwsbrief

Aanmelden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De Vrije Energie Toekomst Van De Wereld In De 21ste Eeuw

In 1859 werd in Titusville (PA) U.S.A. door Drake het eerste boorplatform naar olie geslagen. Een nieuw tijdperk was begonnen.

Van rond 1859 tot 1994 dreef de wereldeconomie op olie en aardgas. Olie en aardgas betekenden productiviteit. Olie en aardgas betekenen vandaag energie, ofwel alles waarop onze economie draait. Maar behalve energie is olie ook de grondstof op basis waarvan nagenoeg al onze levensmiddelen en luxe goederen geproduceerd worden. Zonder olie en aardgas zou 95% van alle voeding, kleding, schoenen, meubels, computers, auto’s, pesticiden, kunstmest, plastics, chemicaliën etc. uit de schappen van onze winkels verdwijnen. Zonder olie en aardgas kan er vandaag geen enkel product meer gemaakt, gezaaid en geoogst worden, omdat zonder energie de hele mallemolen van de samenleving tot stilstand komt. Zonder olie en aardgas vervalt onze samenleving tot het jaar 1859.

In het jaar 1859 leefde er op aarde ongeveer 1 miljard mensen. Rond het jaar 0 leefde er niet meer dan 250 miljoen mensen op aarde. In het jaar 1000 NC leefden er niet meer dan 500 miljoen mensen op aarde. Vandaag leven er meer dan 6 miljard mensen op aarde. Al deze mensen leven vandaag, bij de productiviteit die we te danken hebben aan olie en aardgas. Dankzij deze olie en aardgas hebben we geen hout, kolen, katoen, schapen, hennep, vlas etc. meer nodig. Alles is vandaag synthetisch ofwel chemisch, dankzij olie en aardgas. Wanneer de prijs van olie en aardgas stijgt, stijgen dus de prijzen van al onze goederen en diensten. Het probleem is echter, dat onze optimistische regeringen zeggen dat we nog maar 45 jaar te gaan hebben, voordat alle olie en gasreserves volledig uitgeput zijn.

De meer realistische onderzoekcentra zeggen echter, dat we nog maar 15-35 jaar te gaan hebben voordat alle olie en aardgas op of onbetaalbaar is geworden. In Nederland volgens de Gasunie, hebben we nog 350 miljard M3 aardgas over in 2025. In Nederland verbruiken we op dit moment met de huidige bevolking 48 miljard m3 per jaar. Nederland zal dus ruim vóór 2035 failliet zijn qua gas, welke vandaag onze energie, zorg en zekerheid betekent en betaald. Aangezien we al de helft van onze wereldwijde reserves hebben uitgeput, zullen de prijzen van olie en aardgas ook nog eens dramatisch stijgen in de komende jaren. Volgens de laatste cijfers hebben we al 742 miljard vaten olie geconsumeerd tussen 1859 en 1999 en zijn er nog maar tussen de 700-1000 miljard vaten over.

In Nederland hebben we op 1 januari 2000 nog een gasvoorraad van 1800 miljard M3, terwijl we ook nog eens 225 miljard M3 importeren uit Noorwegen, Rusland en Engeland en nog 325 miljard M3 gas verwachten uit nog niet ontdekte velden. Het binnenlandse gebruik is echter 1425 miljard M3 (gedurende 25 jaar), terwijl we ook nog eens 700-900 miljard M3 exporteren. Tel uit uw winst/verlies.

In de tussentijd is de wereldbevolking van 1 miljard (1859) naar 6 miljard (vandaag) zielen gestegen en is de voorspelling dat dit er rond 2030, 10 miljard zullen zijn. Het wordt dus een race tegen de klok om onze maatschappij volledig te transformeren van een olie en aardgas afhankelijke in een olie en aardgas onafhankelijke samenleving. Vandaag worden immers 6 miljard mensen op deze aarde gevoed en gekleed door de effectiviteit en efficiency, die volledig afhankelijk is van olie en aardgas.

Morgen zullen 10 miljard aardbewoners gevoed en gekleed moeten worden door originele energiebronnen die wij in het begin van de 21ste eeuw zullen ontdekken. Ontdekkingen die de manier waarop wij over energie en informatie zullen denken totaal zal veranderen. Ontdekkingen die veel verder gaan dan zonne-energie, windenergie en waterstof alleen.

Het zullen energiebronnen zijn die wij ons vandaag alleen maar in onze stoutste dromen kunnen voorstellen. Dromen die in de komende jaren allemaal uit zullen komen omdat het voortbestaan van de wereld, zoals wij die vandaag kennen, ervan afhankelijk zullen zijn.

Onze schepen, auto’s, tractors, fabrieken, ondernemingen en huizen zullen dan ook rond 2030 van geheel andere (draadloze) energiebronnen gebruik maken. Energiebronnen die vandaag al in een aantal visionaire laboratoria in Amerika en Nederland ontwikkeld worden.

www.innovatieplatformnoordnederland.nl
N© 2003 Innovatieplatform Noord Nederland.

Wie is er nog meer

We hebben 111 gasten online