Nieuwsbrief

Aanmelden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kwantumsprong in de Energieproductie

De nature biedt schone energie in overvloed. Het vat, dat wij aanboren, bevat 240 keer het Sturmvogel alternative energie wereld-energiegebruik. 240 keer 200 EXA-Joule. 0.5% eruit gehaald bevredigt 120% van all onze wensen. Na gebruik gaat de energie in vorm van warmte terug in de atmosfeer. De zon vult ook nog een beetje op, en het vat is weer vol.

Waar bevindt zich het “vat”? Tussen 500 m en 3000 m hoogte. Wind in hoge luchtlagen (high-level-wind) levert direct – zonder elke vorm van verbranding – goed­kope stroom via nieuwe techniek.

Met vliegerstechniek komt men naar boven. Een grote ultralichte Stormvogel (een super-zweefvliegtuig), door kabels ge­stuurd, is met een ultrasterke kabel beneden met zijn bodemstation en daar met de as van een  generator ver­bon­den. Sturmvogel alternative energie De kabel gaat heen en weer en de generator draait, ter­wijl de Stormvogel trekt. Wanneer de Storm­vogel de kabel vol heeft uitgetrokken, dan moet de Storm­vogel terug. Wij doen dat met windkracht. Hoe? Zie de film op de TOPtech-website www.Sturmvogel-CleanEnergy.org ! Daar ziet u de innova­tie (int. innovatieprijs), die de nieuwe tech­niek zo effectief maakt.

4 keer vaker dan aan de grond waait sterke wind in de hoogte, 80% - 90% van de tijd, dag en nacht. Dat alleen betekent al 4 keer meer oogsten. Maar denk ook aan de hogere windsnelheid v boven en dat de energieoogst groeit met de 3. potentie van v! Dan ziet u de ware mogelijkheden. Sturmvogel alternative energie

4 keer vaker wind boven! Maar wat gebeurt, als de wind toch eens wegvalt? Moet de Storm­vogel dan naar beneden? In dit geval blijft de Storm­vogel boven hangen aan zijn kabel, en de kabel aan een balloon dicht bij het bodem­station. Zo kunnen wij Stormvogels zelfs op lage hoogte laten vliegen, aan een korte kabel. Het balloon is de parkeerplaats, van waar de Stormvogel automatisch vertrekt, zodra weer een sterke wind waait.

Met de stormvogel-balloon-combinatie kunnen wij kiezen tussen een korte en een lange kabel, tussen een lage (bijv. 300 m tot 600 m) en een hoge werk­hoogte. De geproduceerde hoe­veelheid energie en het gemiddelde vermogen hangen af van de grootte van de Storm­vogel en de uren met sterke wind. Bij sterke wind (rond 60 km/h) pro­du­ceert ieder m2 pro­fiel­vleugel­oppervlak rond 4 kWh per uur, genoeg voor de totale energiebehoefte van 3 personen.

Rond 1.2 % van onze energiebehoefte komt vandaag uit de twee bronnen zon en bodemwind, op basis van de huidige techniekstrategieën. En 3 keer nul is nul. Ook als wij de productie met de huidige technieken verhogen tot het drievoudige, tot 300 %, hebben wij nog altijd niets (3.6 %)! Bijna niets! Als wij omschakelen op de nieuwe techniekstrategie en 120 % halen, hebben wij dan een beetje meer dan niets?

Bron: www.sturmvogel-cleanenergy.org

 

Wie is er nog meer

We hebben 68 gasten online