gasbrander“Wie [in Duitsland] een gasinstallatie laat aanleggen en een driejarig contract afsluit, krijgt als beloning 892 euro overgemaakt. „Want aardgas is de milieuvriendelijkste fossiele brandstof. Vanwege de geringe uitstoot wordt het steeds meer energiesoort nummer 1”, zo klinkt het wervend in een Duits foldertje.

[Aansluitingstechnicus] Kellenaers ondersteunt de boodschap van harte: „Veel mensen stoken hier nog op olie of zelfs kolen. Dan is gas een milieuvriendelijker alternatief.”

Of zoals PVV-voorman Geert Wilders het omschrijft: “Wie in Duitsland overstapt op aardgas krijgt subsidie. Want ‘goed voor het klimaat’. In Nederland moeten we van de klimaatdrammers juist massaal van het gas AF. Want ‘goed voor het klimaat’. Waanzin! Door de shredder dat Klimaatakkoord!”

Vijf Europese energiebedrijven betalen mee aan de omstreden Russische gaspijpleiding Nord Stream 2. 49% opgesplitst: Uniper (10%), Wintershall (10%), Engie (9%), OMV (10%) and Royal Dutch Shell (10%). van de benodigde 9,5 miljard euro, zo maakte Shell bekend. Gazprom betaalt de andere 51% en wordt eigenaar, aldus het FD.

Aanleg omstreden gaspijpleiding Nord Stream 2 gaat door dankzij EU-akkoord